Блог

Искрено и лично - за всички, търсещи имоти:

* Снимка личен архив

 

Даваме ли си сметка колко време и нерви губим в някои елементарни дейности?

Например търсенето на жилище. Скоро търсили ли сте жилище под наем или за покупка?

Ориентирахте ли се добре по лошите снимки на имота в интернет?

А колко време загубихте по тичане по огледи?

Да, доста хора сме преживели странни случки в търсене на дом. Нека обобщим какво се случва най-често. Четете в обявите: "предлагаме артистичен дом", а реално помещенията са с такива скосявания, че всяка сутрин щом станете от леглото, ще си удрите главата в тавана.  Ако срещнете фразата „имотът се намира на тиха и спокойна уличка”, това значи, че е на май**** си.

А ако си мислите, че 1 снимка говори повече от 100 думи, жестоко се лъжете, откакто са измислили фотошопа. След като не можете да се доверите нито на описанието, нито на снимките се обаждате на брокер (вероятно без да сте проверили колко коректно работи) и споделяте "търся двустаен апартамент в Младост". А той отвръща с думите "имам  нещо точно за вас”. И ви води на оглед на четиристаен в Дружба.

 

И както се казва в едно предаване – животът е труден, животът е гаден. А има ли друг начин ...?

Има разбира се - с опцията за виртуални огледи на имоти.

Спокойно, това не е платено изказване на агенция за недвижими имоти. Аз не съм брокер. По стечения на обстоятелствата започнах да работя с брокери - срещнах коректни специалисти (и не чак толкова коректни) в този бранш. Занимавам с панорамна фотография и виртуални разходки от 3 години, а колегите от екипа ни - от 7 години. 

 

По света за виртуални разходки се говори по времето, когато у нас навивахме аудио касетите с молив .

Първият обект, заснет с виртуален тур е бил Dudley Castle в Англия. Услугата започва да се предлага за по-атрактивно представяне на хотели, ресторанти, музеи, галерии, природни забележителности и други интересни обекти от околната ни среда – като плажовете на Малдивите. Вероятно си спомняте за внезапното появяване на Google Street view през 2006 г. и възхищението ни като потребители, че имаме пълната ни свобода да надникнем навсякъде, докъдето е стигнала камерата на Google.

През 2013 г. и  България се включва в Google Street view. Същата тази година 2013 г. ми се наложи да търся спешно жилище със съпруга си и се сблъсках лично с проблема лошите снимки на имоти. И не можах да се ориентирам от снимките колко е голяма спалнята. Дори попаднах на снимков материал, презентиращ спалнята заедно със спящ субект, видимо необезпокоен от фотографа.

И така след съмнителните снимки и нереални обяви и хилядите нерви, пръснати по огледи на странни имоти, ми омръзна да обикалям в задръстванията и взех прибързано решение. И се замислих - защо е нужно това при положение, че живеем в ерата на високите технологии, разработени от нас с цел  да улесним ежедневието ни.  Благодарение на тях сме гъвкави, бързи, информирани, адекватни. И така се роди идеята за сайта ogledai.com  и опцията за онлайн огледи имоти по всяко време, у дома или в офиса, навсякъде, където имате интернет. 

 

Благодарение на виртуалните разходки може да „посетите”  имоти, които отговарят на Вашите точни критерии, да огледате всяко помещение от всеки ъгъл – примерно да видите отблизо тавана, пода или какво се крие там зад онази врата. Е, понякога картинката не е толкова вълнуваща като виртуалната разходка из плажа на Малдивите, но пък е полезно и ще ви спести хиляди нерви по реални огледи.

 

Ще кажете – а защо панорамни разходки? Защо не едно видеоклипче с готина музика? Защото видеото ограничава значително свободата на погледа ви. Заснето е от една гледна точка и можете само да го пуснете и спрете. Панорамните 360° разходки из имотите ви дават пълна свобода на гледната точка по време на разходката.  С 360 ° разходки можете да добиете реална представа за имота, да го огледате от всеки един ъгъл, до който е стигнал камерата ни. Винаги можете да проверите локацията на имота и  дали е на „тиха и спокойна уличка”, тъй като сайтът е свързан с Google maps. Веднъж открили желания имот, през сайта можете да се свържете с брокера или собственика на имота, за да се уговорите за оглед на място. И ако харесате и имота, и брокера да финализирате сделката.

Най-хубавото е, че виртуалните огледи са безплатни за всеки Интернет потребител.

И за да бъде всичко това винаги на разположение,  разработихме и мобилно приложение. Приложението е най-ценно за млади семейства, тъй като показва списък с най-близките градини и училища около намерения имот.

 

Създадохме платформата Огледай с цел да улесним всички да намерят или продадат имота си по-лесно.  С идеята процесът по огледи на имоти да бъде мааалко по-приятен. Е, както повечете нови идеи у нас, и тази трудно си пробива път. Сега остава всички да се научим да ценим времето си. 

 

Следващият път, когато търсите имот, изисквайте от брокера си виртуален оглед.

Подарете си ценно време за Вас и семейството и се забавлявайте заедно, докато избирате имота си онлайн.

Защото няма нищо по-ценно от времето ни.

Освен ние самите.

 

Автор: Цветелина Трендафилова


 
Бързи съвети как да продадем по-лесно имота си
 

 

За тези, които предлагат имоти:

За да не губите време по огледи за случайни клиенти, отсейте потенциалните и сериозните, като им предложите виртуален оглед на имотите си с www.ogledai.com ! 
Който е сериозен, ще пожелае и реален оглед. 
Спестете своето време и времето на клиентите си.
Спечелете доверието им като се грижите за тях.
А кой не иска да го обгрижват?